wielrennen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Marc Lotz denkt na over comeback
  Marc Lotz denkt na over een terugkeer in het peloton op 1 Juni 2007. Op die datum zit zijn schorsing erop. Lotz vertelt hierover in een interview met de Volkskrant. Hij komt tot de conclusie dat hij beter had kunnen liegen.

  Lotz die jarenlang bij Rabobank reed en vorig jaar de overstap maakte naar Quick-Step. Bij Quick-Step reed hij goed in de klassiekers. Maar Lotz wilde naar de Tour de France. Hij wilde een rit winnen. Hij ging op zoek naar nieuwe middelen om eindelijk een rit te winnen: doping. Het jaar ervoor waren er namelijk 3 vluchtgroepjes waar Lotz bijzat maar hij kon het steeds niet afmaken.

  "De laatste Tour was ik altijd aan het denken hoe ik ging uitleggen dat ik niet gewonnen had. Kon Marc Lotz nog steeds geen goede coureurs verslaan? Alles was goed, maar ik had nooit de benen van Erik Dekker."

  In mei 2005, Marc Lotz en een vriend van hem, een bodybuilder, bezochten een apotheek in Aken. Zijn vriend kocht wat EPO voor hem. Hij was bang om zelf gezien te worden. Hij was van plan om het in kleine hoeveelheden in te nemen zodat hij niet gepakt kon worden. "Als je echt gepakt wordt op EPO, dan ben je dom. Ik was niet bang voor controles. Je moest gewoon minder nemen, zodat je niet gepakt kon worden. Dat was mijn plan, ik kon nooit gepakt worden en het zat wel in mijn lichaam, zodat het een beetje kon helpen. Mentaal zat het goed."

  Een maand later vond de Belgische politie zijn naam tussen de papieren van een Nederlandse drugsdealer. Lotz ontkende daar mee in aanraking te zijn geweest. Hij vertelde de politie dat hij moest trainen. "Zondag rijdt ik de Dauphiné Libéré. De wedstrijd voor de Tour". Hij mocht gaan.

  Vlak daarna, doorzochten 15 politie mannen zijn huis. En? Ze vonden niets, zelfs niet de plastic tas met EPO in de vriezer. "Ik zag overal mensen van de politie, ik snapte er niks van. Had iemand mij verraden? Heeft iemand me gevolgd? Hoe kon dit gebeuren?"

  Lotz moest mee naar de cel in Tongeren voor ondervraging en moest er blijven tijdens de nacht. Zijn vriend werd ook opgesloten. De politie had een bevroren banaan gevonden in de vriezer. "Ze hadden geen idee dat je daar een goede milkshake van kon maken", zegt Lotz. Lotz was benieuwd of ze ook de EPO hadden gevonden. Lotz was in paniek, kon hij nog de Dauphiné Libéré rijden?

  "Ze begonnen me te bedreigen. ‘Meneer Lotz, wij kunnen je een maand in hechtenis houden’. Ik dacht: Wat een maand? Ik moet hieruit, ik moet trainen morgen". Lotz was verbaasd over de reactie van de politie toen hij zei waar de EPO lag. "Wat, waar ligt de EPO. Ze hadden niks gevonden! Ik had beter kunnen liegen."

  Lotz is niet meer ondervraagd door de politie. Hij werd ontslagen door Quick-Step en geschorst voor 2 jaar. Hij mag niet in een ProTour ploeg rijden voor 4 jaar. Lotz maakte bekend dat hij stopt met wielrennen en dat hij wiskundeleraar wordt.

  Maar Lotz overweegt een comeback. "Er is geen doel meer voor me. Ik ben niet trots op mijn carrière. Het is nog niet over. Ik zal nooit meer EPO gebruiken. Het is mijn eigen fout dat ik hierin verzeild ben geraakt. Als ik weer ga koersen geef ik 100%. Ik heb al 98% gegeven, maar met 2% erbij zal ik niet veel extra’s presteren."
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl