wielrennen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Boogerd helpt Menchov aan etappezege
  Denis Menchov heeft donderdag de elfde etappe van de Tour de France gewonnen. De Rus van Rabobank was de sterkste in de Pyreneeënetappe van Tarbes naar het Spaanse Val d'Aran-Pla de Beret. Hij versloeg de Amerikanen Levi Leipheimer (Gerolsteiner) en Floyd Landis (Phonak) in de sprint. Michael Boogerd, die veel werk opknapte voor Menchov, werd zesde. Landis neemt de gele trui over van Cyril Dessel (AG2R).

  Rabobank liet in de elfde etappe zien dat de honger van de ploeg na twee etappezeges van Oscar Freire nog lang niet gestild was. In de zwaarste Pyreneeënrit met vier bergen van de eerste categorie en één van de buitencategorie, maakte de formatie van Erik Breukink van begin tot het eind de koers. Menchov bewees met zijn indrukwekkende zege dat hij absoluut een kandidaat is voor de eindzege in de Tour. Niet alleen zijn eigen vorm was uitstekend. Ook luxeknechten Boogerd en Michael Rasmussen gingen goed omhoog.

  Met Juan Antonio Flecha had Rabobank direct een man mee in de eerste serieuze kopgroep van de dag. Samen met de Duitser Fabian Wegmann (Gerolsteiner) en de Spanjaarden David de la Fuente (Saunier Duval) en Iker Camano (Euskatel) kwam Flecha na 75 kilometer met vier ruim minuten voorsprong de top van de Col de Tourmalet.

  De la Fuente beschikte over de beste benen in de kopgroep. Hij werd pas voor de afsluitende klim teruggepakt door de eerste groep, waar Boogerd een zeer sterke indruk maakte. De Hagenaar hielp Rasmussen aan punten voor de bergtrui en zorgde ervoor dat kopman Menchov zich niet te veel hoefde in te spannen.

  Boogerd reed op de Puerto de Beret zo hard omhoog dat de eerste groep snel uit nog maar zeven coureurs bestond. Rasmussen moest de groep laten gaan, maar Menchov had nog iets over. Hij plaatste in de laatste kilometers enkele aanvallen waar alleen Landis en Leipheimer tegen bestand waren. In de sprint bleef hij de twee Amerikanen uiteindelijk de baas. Boogerd kwam op iets meer dan een minuut binnen.

  Cyril Dessel begon in Tarbes nog met de gele trui om zijn schouders. De Fransman van AG2R) kon de concurrentie in het hooggebergte niet bijhouden en moest nipt de leiding in het klassement overgeven aan Landis. De Amerikaan heeft acht seconden voorsprong op de onttroonde leider Dessel. Menchov is derde op 1:10. Best geklasseerde Nederlander is Boogerd op een veertiende plaats, met 5:54 achterstand. 

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl